Пореден коалиционен съвет и нова номинация за транспортен министър

Председателят на комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков трябва да поеме поста на Ивайло Московски

17.09.2018 | 13:09 Редактор: Ивайло Николов
Пореден коалиционен съвет и нова номинация за транспортен министър

Председателят на комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новата номинация на управляващите за министър на транспорта. Това се реши на поредния Коалиционен съвет.

Желязков е и бивш главен секретар на МВР, сега той ще трябва да заеме мястото на Ивайло Московски. Общо трима министри трябва да бъдат сменени в правителството, след като заради трагедията край Своге Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски подадоха оставки, за да поемат политическата отговорност.

За вътрешен министър беше номиниран сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов, но указът за неговото освобождаване все още не е разписан от президента Румен Радев.

Държавният глава аргументира забавянето с неспазването на процедурата по закон. От коалиционния съвет отговориха, че Маринов сам е пожелал да напусне сегашния си пост, което не налага съгласуване.

След коалиционния съвет лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че те предлагат на президента Румен Радев да се срещнат, за да бъде изяснено всичко около освобождаването на Младен Маринов.

Държавният глава и днес не посочи дали и кога ще подпише въпросния указ. Все още не е ясно дали това ще може да стане скоро, защото на Радев му предстои ново пътуване зад граница през тази седмица.