НФСБ обсъжда дали да остане във властта

Валери Симеонов не е доволен, че Борисов не е съгласувал оставките на министрите

02.09.2018 | 12:53 Редактор: Ивайло Николов
НФСБ обсъжда дали да остане във властта

Мистериозно заседание на Националния фронт за спасение на България. Една от партиите в по-малкия партньор в управлението се заканва да излезе от властта.

Причината обяви още в петък председателят на формацията и вицепремиер в кабинета Валери Симеонов. Той се разгневи, че премиерът Бойко Борисов не е съгласувал с "Обединените патриоти" решението си да поиска оставките на министрите на регионалното развитие, на вътрешните работи и на транспорта заради катастрофата край Своге.

Тогава Валери Симеонов свика спешно заседание на Националния изпълнителен комитет на партията с основна тема на разговори: "Трябва ли НФСБ да излезе от управлението?".

Членовете на формацията заседават далеч от медиите, на тайно място. Напрежението в по-малкия коалиционен партньор се обтегна и през август, когато до Валери Симеонов и лидерът на "Атака" размениха остри реплики заради акция "Шум" по морето. 

В понеделник премиерът е насрочил коалиционен съвет, на който ще бъдат обсъдени новите имена за министри и дали са необходими още промени в състава на кабинета.