Още служители на "Български пощи" се включиха в гладната стачка

Настояват за оставки на ръководството и среща с премиера

08.08.2018 | 13:18 Редактор: Ивайло Николов
Още служители на

Гладната стачка в "Български пощи" се разраства. Дванадесет са вече служителите, които ще гладуват заедно с колежката си Златка Младенова, която отказва храна вече седмица заради спрените пари за клас прослужено време и ваучери за храна.

Младенова обяви, че здравословното състояние ще ѝ позволи да издържи със сигурност до понеделник. Тя настоява за среща с премиера Бойко Борисов, на когото да обясни защо е пристъпила към гладуване.

С новия колективен трудов договор от тази година за служителите на "Български пощи" са определени ваучери за храна в размер от 100 лв. Заплатите на работениците обаче са изключително ниски - около 500 лв. 

Причината на Златка Младенова да обяви гладна стачка идва от колективния трудов договор, а самата тя обяви, че е стигнала до решението след тормоз от страна на работодатели.

По думите ѝ това включва спиране на ваучери, премахване на клас прослужено време и отнемане на 4 дни от отпуската. Младенова беше категорична, че това са само нещата, които са преляли чашата на търпението.

От синдикалната организация "Защита" пък добавиха, че това е тормоз, който се отнася до всички служители на държавния и общински сектор.

Синдикалните членове в "Български пощи" настояват да се вземат мерки за лошото състояние на работните им места, които включват нови столове, климатизация на помещенията, пари за облекло и да се дадат ваучерите за храна. 

Служителите, които са обявили гладна стачка в "Български пощи" настояват за оставка на ръководството на дружеството.