"Атака" може да поиска оттеглянето на Валери Симеонов от властта

Причината е Законът за шума, който е лична инициатива на вицепремиера

25.07.2018 | 13:38 Редактор: Ивайло Николов

Скандалите между "Обединените патриоти" се пренесоха и в Министерския съвет. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отиде на редовното правителствено заседание и словесно нападна коалиционния си партньор Валери Симеонов.

Оттеглянето на Закона за шума беше само формален повод за лидера на "Атака" да се появи в сградата на Министерския съвет. Самият проект за нормативна уредба е лична инициатива на вицепремиера Валери Симеонов, която обаче не е част от управленската програма, защото пречи на бизнеса по морето.

От "Атака" обмислят да поискат оттеглянето на лидера на НФСБ от властта, но му дават време да се поправи. Сидеров обяви, че е против нападането на български бизнесмени без основание. По думите му има достатъчно чужди компании, които ограбват България. 

А след като Волен Сидеров обвини Валери Симеонов, че е започнал действия, които убиват българския туристически бизнес, заместникът на Симеонов в партията - Валентин Касабов отговори - "Сидеров е човек, който често бърка фантазията с реалността".