Висок тон и заплахи в парламента: Къде са Порожанов и Радев?

Министрите на земеделието и на вътрешните работи пристигнаха по-късно в НС, за да информират за Странджа

20.07.2018 | 13:12 Редактор: Лазарина Колчагова
Висок тон и заплахи в парламента: Къде са Порожанов и Радев?

Темата за кризата с чумата по животните отново е водеща в парламента днес. 

Министрите на земеделието и на вътрешните работи Румен Порожанов и Валентин Радев пристигнаха в Народното събрание, за да запознаят депутатите с актуалната ситуация в Странджа. 

Преди това, обаче, отново имаше висок тон в парламента - БСП заплаши да разсекрети стенограмите от председателския съвет, на който става ясно, че социалистите не подкрепят действията на правителството.

Причина за скарването сред депутатите бе ултиматумът, който постави БСП и поиска министъра на земеделието и министъра на вътрешните работи веднага да дойдат в парламента.

Въпросът на депутатите от опозицията "Къде са Порожанов и Радев", бе заради информация от НС, че няма да могат да присъстват, за да запознаят с актуалната ситуация в Странджа.

На поставения въпрос Цветан Цветанов отговори: "Никой по никакъв повод не е казал че двамата министри няма да дойдат".

Корнелия Нинова го парира с реплика, че непосредствено преди това председателят на заседанието я бил информирал, че няма да дойдат.

Радев дойде около 11 ч., а малко по-късно и Порожанов, който съобщи, че в Болярово има повторна проба и сега стадото е изолирано.

Стадото на баба Дора е наложително да бъде евтанизирано, според Порожанов. При втори отрицателни проби, евтаназията щяла да бъде отменена.

Мая Манолова също взе отношение като призова земеделския министър да бъдат изплатени обезщетенията на специалните породи животни, а също и администрацията да бъде на терен.