Майките на деца с увреждания се срещнаха с Бисер Петков. Какво се разбраха

За първи път страните започнаха детайлно да уточняват финансовата част на Законопроекта за личната помощ

18.06.2018 | 17:30 Редактор: Василена Василева
Майките на деца с увреждания се срещнаха с Бисер Петков. Какво се разбраха

След поредица от срещи майките на деца с увреждания най-накрая се разбраха със социалния министър Бисер Петков. След днешния многочасов разговор - за първи път в детайли е ясна финансовата част на Законопроекта за личната помощ. Палатковите лагери обаче остават до окончателното решение.

След няколко провалени срещи и много обещания майките на деца с увреждания отново влязоха на среща при социалния министър. По време на нея те заявиха, че вече се говори с конкретни цифри, но проблемът с неработещия според тях регистър за хората с увреждания, остава.

След като в петък си дадоха срок до днес, майките направиха отсрочка още веднъж, за да имат време да обсъдят всички детайли около Законопроекта за личната помощ.

Въпреки, че според тях решението е близо, палатковите лагери в София и останалите градове остават. Към протестиращите се присъединиха и майки от Русе.

Те заявиха, че дори да си стиснат ръцете с министъра, ще останат в палатките и след това – докато не видят Закона за личната помощ приет и разписан.