Размисли и страсти в Народното събрание след срещата Борисов - Путин

Социалистите разочаровани - нямало никаква конкретика от разговора между държавниците

31.05.2018 | 13:46 Редактор: Велислав Филипов
Размисли и страсти в Народното събрание след срещата Борисов - Путин

Посещението на премиера Бойко Борисов в Русия приключи предсрочно. Още снощи той се прибра в София, ден по-рано от първоначално обявеното. След разговора между Борисов и Путин стана ясно, че Русия е готова отново да инвестира в изграждането на АЕЦ "Белене". Как оцениха управляващите и опозицията визитата на българския премиер? 

Политическите партии коментираха визитата на Бойко Борисов в Москва в продължение на часове. Мненията на народните избраници доста се различават едно от друго. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че времето ще покаже дали визитата е била успешна или не. 

"Бойко Борисов защитава българските интереси", категоричен е Цветанов.

Според Волен Сидеров посещението е било положителна крачка към сближаването на България с Русия.

Опозицията пък изрази разочарование - към момента нямало никаква конкретика от разговорите между премиера и Путин. Социалистите споделиха, че са очаквали повече факти и изпълнени цели.

От ДПС настояха премиерът да дойде и да информира депутатите за срещата си в Москва, защото не е нормално народните избраници да разбират за темите и договорките от медиите.

Една от темите, обсъждани между Путин и Борисов в Москва, скоро ще влезе в парламента. Депутатите трябва да решат дали мораториумът върху проекта АЕЦ "Белене" да бъде вдигнат.