Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

Тезата на прокуратурата срещу спрягания убиец от Борисовата градина се гради именно на показанията на Марсел

18.05.2018 | 13:00 Редактор: Иван Берберов
Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

Неочакван обрат по делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Марсел Матев отказа да свидетелства срещу брат си Йоан - обвинен в убийството. Процесът продължава с разпити на другите трима свидетели, призовани за днес.

В Съдебната палата и в съдебната зала Йоан Матев успя да види майка си Сребра Дачева, която е част от защитата му, и брат си Марсел. Спрямо българския закон, когато може да навредиш на свой близък роднина, имаш право да не говориш срещу него. 

По тази линия Марсел отказа да свидетелства срещу брат си. Именно на неговите показания се крепи основната теза на прокуратурата. Така се стигна и до разкриването на жестокото убийство от 02.06.2015 г. в Борисовата градина. 

Пред Темида застанаха и част от бившите съученици на Йоан. Повечето от тях разказаха, че той не едно от най-смелите момчета, които познават и не е бил склонен към агресия, още по-малко към убийство. 

В съдебната зала стана ясно, че малко след като бяха публично разпространени кадрите от охранителната камера в района на БНР, почти всички съученици са успели да го разпознаят. 

Те не са се обадили в полицията от притеснение, че могат да набедят невинен човек. В същото време признават, че Йоан не е от най-умните момчета, с които някога са били учили. 

Разпитите продължават, а развръзката предстои, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.