НС реши: Депутатските заплати няма да бъдат намалявани, почивките - също

Мнозинството в парламента отхвърли с 65 гласа "за", 48 "против" и 55 "въздържал се" предложението на БСП

04.05.2018 | 13:25 Редактор: Велислав Филипов
НС реши: Депутатските заплати няма да бъдат намалявани, почивките - също

Заплатите и отпуските на депутатите няма да бъдат намалени. Мнозинството в парламента отхвърли идеята, която беше лансирана от левицата.

Мнозинството в парламента отхвърли с 65 гласа "за", 48 "против" и 55 "въздържал се" предложението на БСП за намаляване и замразяване на възнагражденията на народните представители и за намаляване на отпуските им.

Предложението бе подкрепено само от левицата, а останалите народни представители от другите партии гласуваха "против". От БСП твърдят, че тази идея ще сложи равенство между депутатите и народа.

"Казвате, че трябва да имаме високи заплати, за да няма корупция. Това спря ли "Суджукгейт", "Хасковогейт"? Никъде не пише, че заплата се дава, за да не се краде, заплата се дава за положен труд, а има месеци, в които не приемаме нито един закон. Как се съотнася тогава заплата ни с положения труд", коментира още Нинова и се закани, че когато левицата спечели изборите, "няма да има за законотворците бонуси и благинки, с които е обрасла политическата класа".

Според Данаил Кирилов от ГЕРБ пък родният парламент бил най-работещият в целия ЕС. Друг обаче бил въпросът кой кога идвал на работа.

Социалистите пожелаха да отпаднат и дългите депутатски ваканции. Това също няма да се случи. Народните представители ще продължат да почиват както праз лятото, така и през зимата и около Великден.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Grigor Radkov
преди 6 години
Жал ми стана за Вас *** такива! Сигнализирай за неуместен коментар