Клисуров хвърли оставка, арх. Румен Русев пое "Младост"... временно

Десислава Иванчева трябва да подпише назначението. Кога и как - не е ясно

03.05.2018 | 13:06 Редактор: Тодор Петров
Клисуров хвърли оставка, арх. Румен Русев пое

Архитект Румен Русев временно поема длъжността кмет на район "Младост". Той е заместник на арестуваната и обвинена в получаване на подкуп миналия месец Десислава Иванчева. 

Другият ѝ заместник Владимир Клисуров, който досега заемаше временно поста, официално е подал оставка. Той е направил това тази сутрин през електронната система на общината. 

Припомняме, че Клисуров обяви, че напуска поста, за да не последва съдбата на арестуваната Иванчева. Също като нея той излиза в отпуск до края на седмицата. 

Румен Русев не бе долюбван от Иванчева, но именно тя трябва да подпише неговата заповед за поемане на длъжността кмет на район "Младост". Междувременно стана ясно, че точно 219 са забавените преписки в периода на управление на Десислава Иванчева.

"В момента, в който г-н Клисуров е в отпуск, аз съм законният зам.-кмет, назначен от Клисуров", отбеляза Русев пред Bulgaria ON AIR.

Все още не е ясно дали и как точно Иванчева ще подпише молбата за назначаването на Русев. Днес се очаква да бъде проверен запечатаният кабинет на Иванчева в Община Младост.