Пуснаха под гаранция обвинената за ада на АМ "Тракия" шофьорка

Софийският апелативен съд прецени, че няма опасност тя да се укрие

24.04.2018 | 12:34 Редактор: Тодор Петров
Пуснаха под гаранция обвинената за ада на АМ

Апелативният съд в София пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на магистрала "Тракия" Цвета Таскова срещу 5000 лева гаранция. При инцидента шестима души загинаха, а над 20 бяха ранени.   

За разлика от колегите си от Софийския окръжен съд, магистратите от Апелативния съд прецениха, че Цвета Таскова трябва да бъде пусната от ареста, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Те отбелязаха, че на този етап от досъдебното производство има достатъчно събрани доказателства срещу нея и обосновано предположение, че именно тя е отговорна за тежката катастрофа на АМ "Тракия".

Опасността да се укрие и да извърши ново престъпление били хипотетични. Таскова често работела в чужбина, но според съда това не означава, че тя ще се опита да избяга от правосъдието.

През 2016 г. тя е хващана зад волана след употреба на алкохол и това е единственото ѝ провинение. След решението на съда майката на Цвета Таскова коментира, че има правосъдие. 

Важната експертиза, която ще покаже кой точно е виновен за катастрофата на АМ "Тракия", се очаква да бъде изготвена след около месец.

Днешното решение на съда е окончателно и Таскова може да напусне следствения арест след внасяне на сумата от 5000 лева.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)