Цвета Таскова, обвинена за трагедията на АМ "Тракия", остава в ареста

Магистратите са категорични - има достатъчно доказателства, че именно тя е отговорна за инцидента

16.04.2018 | 18:53 Редактор: Василена Василева
Цвета Таскова, обвинена за трагедията на АМ

Жената, обвинена за трагичния инцидент на магистрала "Тракия" в петък, остава в ареста. Това реши Софийският окръжен съд. 29-годишната Цвета Таскова беше обвинена за причиниване на смърт по непредпазливост. 

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Мотивите на магистратите бяха, че към този, макар и начален етап от разследването, има достатъчно доказателства, че именно тя е отговорна за инцидента, а от друга страна, тъй като жената работи в сферата на туризма и често пребивава извън границите на България, има опасност тя да се укрие.

И прокуратурата, и защитата подчертаха, че случилото се е и нейна лична трагедия. Цвета Таскова имала суицидни намерения докато е била в ареста. Именно затова с нея са работили психолози.

29-годишната жена заяви пред съда, че ужасно съжалява за случилото се и не очаква разбиране от близките на жертвите, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Решението не е окончателно. То може да бъде атакувано пред Софийския апелативен съд.

Родителите на Цвета Таскова също бяха в съдебната зала, но отказаха коментар пред медиите.

Според адвоката на обвинената, тя е изгубила контрол над автомобила си, което най-вероятно е довело до трагедията.  

Най-важната експертиза, която трябва да установи кой е виновен за инцидента, се очаква да бъде изготвена до два месеца. Междувременно пострадалите в катастрофата на АМ "Тракия" се възстановяват.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)