Очевидец разказа: Имаше десетки ранени, целите в кръв

7 души продължават да са с опасност за живота след ада на "Тракия"

13.04.2018 | 16:18 Редактор: Ивайло Николов
Очевидец разказа: Имаше десетки ранени, целите в кръв

Очевидец, млад мъж, който е пътувал в злополучното превозно средство, разказа, че всичко е станало изневиделица. Той сподели за шокиращата гледка на десетки ранени. 

6 души са загиналите, 5 жени и един мъж, при катастрофата на магистрала "Тракия" днес, при която автобус се обърна. На място вече са и влекачи, които очакват да изтеглят превозното средство от мястото, за да освободят мястото и пътя. Движението в района е изключително натоварено и се извършва само в платното в посока Бургас на магистрала "Тракия".

Злополучният автобус на "Юнион Ивкони" е потеглил от Бургас в шест часа тази сутрин. От Автогара Юг са се качили 7 души.

Автобусът се е напълнил на следващите спирки по пътя му за София. Въпреки инцидента от "Юнион Ивкони" изпълняват курсовете си от Бургас по разписание. В 15 ч. автобус на фирмата потегли от автогарата за София почти пълен. 

Все още не е ясна точната причина за катастрофата. По първоначална информация жена, която управлява лека кола. Тя е изпреварвала автобуса, завърта се и удря автобуса, който излиза от платното и се преобръща на една страна. 14 линейки са пристигнали на място, първата е била при автобуса 10 минути след подаването на сигнала.

21 от ранените са били откарани в различни лечебни заведения с 14-те изпратени линейки, 22-рият ранен пътник, млада жена, е използвала собствен транспорт. Това обявиха на брифинг от Спешна помощ.

От там обясниха още, че от 21 ранени, половината са в изключително тежко състояние, а 7 са с опасност за живота. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е наблюдавал животоспасяващата операция на най-тежко пострадалата при инцидента жена.