Управляващите мъдрят ТЕЛК-овете: Търсят идеи от засегнатите...

БСП се възползва от протеста на хората с увреждания и декларира неспособността на правителството да се справи с корупцията

11.04.2018 | 13:00 Редактор: Иван Берберов
Управляващите мъдрят ТЕЛК-овете: Търсят идеи от засегнатите...

Хората с увреждания излязоха на Национален протест под прозорците на Министерския съвет. Напрежението е породено заради подготвяната нова наредба, която може да остави половината от тях без пенсии. 

Вчера проектът беше оттеглен по нареждане на премиера Борисов, но 4500 човека въпреки това се събраха, за да изразят недоволството си към наредбата, предаде Даниела Пехливанова за Новините ON AIR.

Бойко Борисов категорично подчерта, че реформата е целяла да спре течовете в системата и да се противопостави на фалшивите ТЕЛК-ови решения, но не и да навреди на засегнатите хора. 

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков е изразил готовност да разговаря с хората с увреждания още днес, ако те поискат. От БСП излязоха с декларация, че подкрепят протеста и че правителството не може да се справи с корупцията в системата. 

И премиерът, и социалният министър призоваха организациите на хората с увреждания да предложат как проблемът да се реши, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова.