Пожар пламна в т. нар. "блок с уравненията" в Студентски град, няма пострадали

На място работят 9 екипа и две механични стълби

29.03.2018 | 18:18 Редактор: Велислав Филипов
Пожар пламна в т. нар.

Повече от 4 часа гори пожар в сграда в столичния Студентски град, а 50 огнеборци продължават борбата с пламъците. Трудностите в гасенето идват от запалените дървени части на покривната конструкция, изолацията и други части, които са леснозапалими. Пожарът към момента е овладян, но не е загасен. Всички хора са евакуирани и все още нямат достъп до сградата. 

Пожарът е избухнал в едно от сервизните помещения на т. нар. "блок с уравненията" в 15:50 часа, а екипите са дошли за около 6 минути.

Пламъците са възникнали първоначално на последния етаж, където най-вероятно е имало късо съединение в някой от бойлерите. Това е мнението на наематели в сградата.

Инцидентът е станал на кръстовището на ул. "Академик Жак Натан" и ул. "8-ми декември". Според очевидци пламъците са обхванали последния етаж на сградата.

В нея са настанени 40 от юношите на футболния отбор на ЦСКА. За щастие децата са изведени навреме и не са пострадали. Именно те забелязали пожара.

Все още причината за огнената стихия се изяснява. На място работят 9 екипа и две механични стълби. Това обявиха от Столичната пожарна.

Снимка: Василена Василева (Bulgaria ON AIR)