Скандал заради "Скрипал" и в парламента: Тежко решение предвижда Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ и Волен Сидеров влязоха в задочен диалог заради позицията на правителството по случая

29.03.2018 | 13:25 Редактор: Жанета Нейкова
Скандал заради

Тежко управленско решение трябва да вземе правителството, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Случаят с отровения бивш руски шпионин Сергей Скрипал прерасна в скандал и в парламента днес. Волен Сидеров и Цветанов влязоха в задочен диалог.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че България трябва да бъде по-остра в отношението си спрямо Русия и, че солидарността трябва да се изразява с действия, но без да визира нещо конкретно.

Сидеров пък призова да не се влияе върху позицията на правителството и да не се правят прибързани изказвания. 

По неофициална информация лидерът на партия "Атака" заплашил, че ако страната ни предприеме по-строги мерки срещу руската такава, неговата партия ще напусне управляващата коалиция. Самият Сидеров обаче беше премерен в изказването си пред медиите и не потвърди този слух.

И продължи, че всичко ще стане ясно след Коалиционния съвет утре.

Опозицията пък за пореден път настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание и да информира депутатите какви ще са следващите стъпки на България.

Късно снощи българският посланик в Русия Бойко Коцев спешно се прибра у нас, за да проведе разговори с министър-председателя и министрите. Такава среща се очаква да се случи утре.

Тази сутрин пред Bulgaria ON AIR експертът по борба с тероризма Боян Чуков и бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова коментираха разрасналия се скандал със случая "Скрипал":

Днес се очаква външното министерство да даде повече информация по казуса. Позицията на Русия е, че тя не се чувства виновна, докато Великобритания не предостави доказателства, че не именно тя е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.