Оказва се натиск сделката за ЧЕЗ да бъде провалена, обяви Върбакова

Собственичката на "Инерком" уточни, че ще съди всеки, който уронва престижа на фирмата ѝ

01.03.2018 | 16:05 Редактор: Велислав Филипов
Оказва се натиск сделката за ЧЕЗ да бъде провалена, обяви Върбакова

Има натиск в България и Чехия сделката за ЧЕЗ да бъде провалена заради икономически интереси на вече отпаднали кандидати. Това обясни пред депутатите собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова. Изслушването ѝ пред двете комисии - по енергетика и за контрол на службите, продължава вече повече от час.

Според Върбакова сделката за ЧЕЗ е напълно изрядна и уточни, че днес се е срещнала и запознала с Бойко Борисов, който е изразил желание държавата да участва в процеса по закупуване на дружеството.

Собственичката на "Инерком" коментира също, че в последните дни фирмата ѝ е станала обект на атаки от множество медии, депутати и хора с една единствена цел - да се злепостави компанията.

Тя уточни, че адвокатите на фирмата ще разгледат всички скандални изказвания и подхвърляния и ще преценят дали има нужда се повдига съдебна отговорност.

На срещата бяха изслушани и всички членове на Комисията по енергетика и Комисията за контрол на службите. Присъстваха и представители на Българската банка за развитие, която бе спрягана като една от финансиращите институции. Те категорично отрекоха, че са получавали искане за финансиране на сделката.

В залата се стигна и до конфликт, след като представители на левицата се възпротивиха срещу думите на Върбакова за оказания натиск. Според тях тя си позволила много остър език в пленарната зала.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)