Тежката зима затвори 940 училища в страната

Две общини в Русенско обявиха бедствено положение

27.02.2018 | 13:17 Редактор: Василена Василева
Тежката зима затвори 940 училища в страната

940 затворени училища в цялата страна заради тежката зима. В Североизточна България закъсали автомобили, затворени пътища и бедстващи общини. Столицата отново без "синя" и "зелена" зона заради натрупаните преспи. Глобени са фирми заради непочистени улици. 

В Русе натрупа снежна покривка около 30 см. В общините Борово и Сливо поле е обявено бедствено положение. Има прекъсване на електрозахранване и водоподаване. 

Към момента затворени остават пътищата в посока Разград и Силистра. В тези участъци са изпратени роторни снегорини, които да разбиват натрупаните преспи. 

На "Дунав мост" обстановката е сравнително спокойна, в момента оттам преминават само леки и лекотоварни автомобили, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Силва Агопян.

От Областна администрация Русе съобщиха, че проблеми има и в Румъния. Затворен е пътят между Гюргево и Букурещ.

50 машини почистват Русе към този час. Проблем обаче създават безразборно паркираните автомобили по улиците на града. 

Заради лошото време са затворени 70 училища на територията на областта. Дървената ваканция в Русе ще продължи до 1 март, а в Бяла до 2 март.

Заради усложнената пътна обстановка в цялата страна, от Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да карат с повишено внимание. 

От 7 часа сутринта АМ "Тракия", в участъка от Бургас до Карнобат, вече е отворена. 
Отворена е и АМ "Хемус". Усложнено е движението в Добричко. 

Тъй като предстои нов снеговалеж в следобедните часове, преди да тръгнете на път следете на сайта на пътната агенция в реално време кои пътища са затворени.