Зелен билет за пътуване с градския транспорт днес в София

Причината е замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на деня

28.01.2018 | 11:04 Редактор: Велислав Филипов
Зелен билет за пътуване с градския транспорт днес в София

За днес - 28 януари, Столичната община въвежда специалния "Зелен билет". Причината е замърсяването в предишните дни и констатираното превишаване на фини прахови частици в първите часове на днешния ден.

Целта е да се насърчат софиянци да използват градския транспорт днес и да слязат от автомобилите. Със "Зелен билет" днес ще се пътува в градския транспорт на цена от 1 лв. за всички линии.

Мярката беше одобрена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Столична община призовава настойчиво гражданите да използват градския транспорт за своето придвижване. Особено внимание се обръща на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5 - да ограничат придвижването с тях.

Столичният инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

Снимка: Център за градска мобилност