Петър Христов помогнал за разбиването на "Наглите" и "Килърите"

Разследващите подозират, че е възможно именно те да имат пръст в убийството му с цел отмъщение

09.01.2018 | 13:15 Редактор: Василена Василева
Петър Христов помогнал за разбиването на

Продължава разследването на убийството на бизнесмена Петър Христов. Toй беше показно застрелян вчера в столичния квартал "Манастирски ливади". 

Основната версия, по която работят властите, е свързана с бизнеса на 49-годишния мъж. Убийството на Петър Христов обаче се свързва и с две от най-големите престъпни организации в България. Става въпрос за групата за отвличане "Наглите" и групата за мокри поръчки "Килърите". 

Петър Христов е имал основна роля в разбиването и на двете банди. Именно затова властите подозират, че е възможно те да имат пръст в убийството му с цел отмъщение.

Най-близките хора на бизнесмена все още категорично отказват да коментират причините и версиите, довели до случилото се.

По-рано днес кметът на родното му село Самоводене заяви, че там ще бъде обявен ден на траур. Все още обаче не е ясно кога и къде ще бъде поклонението на Христов.

И въпреки че никой не може да проумее как се е стигнало до показния му разстрел, се прокрадна и версията, че покушението е поръчано от осъдения на доживотен затвор за подбудителство към убийството на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев - Георги Вълев.

А един от подсъдимите по мегапроцеса "Килърите" преди години заяви, че бизнес интереси стоят зад неговото задържане.