Предложение от ГЕРБ: Бистришките баби да посрещат евроделегатите

Опозицията се присмя на идеята и предупреди да се внимава с рекламата покрай председателството

15.12.2017 | 13:00 Редактор: Велислав Филипов
Предложение от ГЕРБ: Бистришките баби да посрещат евроделегатите

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността в региона са основните приоритети пред българското председателство. Това заяви министър Лиляна Павлова, която представи в Народното събрание окончателния вариант на програмата за европредседателството у нас в следващите 6 месеца. 

В Народното събрание се повдигна друга интересна тема - как България ще се представи по време на европредседателството като туристическа дестинация. От ГЕРБ излязоха с предложение страната ни да се рекламира, като се разположат билбордове из цялата столица с лика на бистришките баби, а София да бъде представена като дългогодишна туристическа дестинация.  

Това предложение бе прието от опозицията с присмех, като социалистите предупредиха да се внимава с рекламата по време на председателството. 

Обсъжданията в парламента за рекламата на България по време на европредседателството предизвикаха коментари и в социалните мрежи. Предложението за бистришките баби определено не се понрави на повечето потребители и дори предизвика подигравки.

Друго предложение бе страната ни да бъде представена с характерни обичаи и традиции, но това също не срещна одобрение.

Все пак нито една от двете идеи не е била координирана с Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.