Елен Герджиков бе избран за председател на СОС

БСП и Синята коалиция изразиха недоволството си, че предложението за смяната е представено първо в партийна централа, а не в съвета.

12.01.2012 | 12:21
Елен Герджиков бе избран за председател на СОС

Елен Герджиков бе избран след тайно гласуване, като преди избора му се разрази сериозна дискусия. Общинските съветници на БСП и Синята коалиция се възмутиха от начина на процедиране от страна на ГЕРБ. Според тях не е приемливо председателят на Столичния общински съвет да подава оставката си първо пред партийното ръководство на ГЕРБ.

При все това нито социалистите, нито десницата направиха свои предложения, което направи избора на Герджиков формален.СДС дори подкрепиха избора на Герджиков с мотива, че му дават кредит на доверие. Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че очаква от новия председател да е активен, енергичен и да работи добре.

Междувременно вече бившият шеф на СОС Андрей Иванов благодари на съветниците за съвместната им работа.  „Проведохме мандат, който беше мандат на реформи, но беше успешен за целия общински съвет и искам да благодаря на всички, които бяха участници в този процес. Пожелавам на бъдещия председател на СОС и на колегите да се работи в посока на консенсуса, който трябва да постигнем, за да работим за нашия град и той да става по-хубав, европейска столица, това да бъде основна задача на всеки от нас в тази зала. Още веднъж благодаря на всички, с които бяхме през изминалото време", заяви Иванов.