Георги Лозанов отличен с награда от "Българската Европа"

Фестивалът даде своето признание за будещите възхищение усилия на водещия на Bulgaria ON AIR да издигне качеството на дебата и българския език

11.11.2017 | 15:45 Редактор: Жанета Нейкова
Георги Лозанов отличен с награда от

Доц. Георги Лозанов, водещ на предаването "Необичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR, получи награда от 17-ото издание на "Българската Европа" за будещите възхищение усилия да издигне качеството на дебат и нивото на българския език.

Фестивалът се провежда на 9 и 10 ноември в Русе, като организацията поема сдружение "Европейски пространства" с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Основни партньори са Русенският университет и Канев Център.

Журито, с председател медийният експерт доц. д-р Иво Драганов, провежда целогодишен мониторинг на основните български телевизионни програми, за да отличи най-ярките постижения на българската журналистика, които отговарят на мисията на фестивала: да подкрепя усилията на медиите да работят в полза на обществото.

Насърчават се журналисти, предавания и медии, които работят в трудните сегменти на разследваща журналистика, реформа в съдебната система, журналистика в защита на обществения интерес.

На фокус са европейските измерения на българския медиен пейзаж.

Една от специалните награди по традиция се връчва от партньорите от Форум Гражданско участие (ФГУ). Специална награда връчват и организаторите от сдружение “Европейски пространства”.

За пръв път тази година специално отличие връчват и партньорите от Европа Директно Русе.