Разказ за живота на осмокласник с мускулна дистрофия

Семейството на Пресиан мечтае да се премести в общинско жилище, тъй като до сегашното им пътят е много трудно проходим

10.11.2017 | 18:18 Редактор: Иван Берберов
Разказ за живота на осмокласник с мускулна дистрофия

Запознаваме ви с историята на 14-годишния Пресиан от Велико Търново, който от години се бори с тежката диагноза мускулна дистрофия. Момчето напуска леглото си единствено и само в помощна количка, а състоянието му се влошава с всеки изминал ден. Въпреки това обаче, той не губи страстта към живота си.

Осмокласникът Пресиан никога не е спирал да мечтае и да иска да учи, за да може като оздравее да работи и да помага на майка си и по-малкото си братче. 

Тримата живеят в малка стая в покрайнините на Велико Търново, в която липсват елементарни битови условия. Пътят до там е в окаяно състояние, транспорт няма, а майка му е принудена сама да бута помощната му количка до училище. 

Най-близката автобусна спирка се намира на два километра, а зимата е невъзможно снегопочистваща техника да стигне до дома им, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Семейството мечтае за дом, в който да живеят малко по-спокойно и Пресиан да може да ходи по-лесно на училище. За това майка му Анета се бори да бъдат настанени в общинско жилище. Тя разказва, че дори и в най-трудните моменти, единственото, което ѝ дава кураж, е надеждата, че доброто съществува.