Нинова чака Борисов в НС: Ще разположи ли НАТО сили в Черно море?

Лидерът на социалистите иска от премиера да информира депутатите

11.10.2017 | 10:28 Редактор: Василена Василева
Нинова чака Борисов в НС: Ще разположи ли НАТО сили в Черно море?

/Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR/

Червената шефка Корнелия Нинова поиска лично премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни на депутатите каква е позицията му по повод информациите, тиражирани от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море.

Нинова отсече, че темата е изключително важна за националната сигурност и външната политика на страната, предава Dnes.bg

Според публикациите черноморските сили на Алианса първоначално ще бъдат от около 4000 румънски войници, подкрепяни от сили от девет други държави, както и от 900 американски военни. В региона ще бъдат разположени и допълнителни кораби и самолети.

Соцлидерката припомни, че преди година Борисов се противопостави на разполагането на военна флотилия на Алианса в Черно море. "Искам в Черно море платноходи, яхти, туристи по плажовете, а не да се разхождат фрегати", отсече тогава премиерът.

Ако сега обаче бъдат изпратени сили на НАТО в Черно море, какви ще са какви ще са последиците за България, участвало ли е правителството във вземането на такова решение и каква е позицията му, иска да знае Нинова.