Изложба: Военната техника на България в умален вариант

В събитието участва умален модел на изтребителя, който президентът Радев е управлявал

07.10.2017 | 15:44 Редактор: Иван Берберов
Изложба: Военната техника на България в умален вариант

Изложба на модели на военни машини в София включва в себе си изтребителя на президента Румен Радев. Десетки ентусиасти показаха изработените от тях умалени танкове, джипове и самолети. Организаторите от клуб "Стендов моделизъм България" са акцентирали тази година върху бойната техника от Виетнамската война.

Изтребителят на Радев е 72 пъти по-малък от истинския, за да може да се побере в залата с още стотици други макети. Точно този самолет предстои да бъде заменен в нашата авиация. 

По хобито към умалените модели зам.-председателят на клуба Веселин Найденов се запалва от своя баща като дете, и ако в началото на 90-те години материалите са били оскъдни по магазините у нас, то сега може да се намери всичко. 

Въпреки че заради работата си като транспортен инженер, Веселин няма много време за хобито си, всеки откраднат миг му доставя удоволствие. Заниманието с умалени модели го е завело до страни, които никога не е посещавал, и го е запознавало с хора като него. 

Изложбата ще бъде показана и утре, когато ще бъде награден и най-добрият модел, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.