Кметът на Хасково Добри Беливанов отказа да подаде оставка

Днес в областния град ще се решава съдбата на Делян Добрев

02.10.2017 | 13:46 Редактор: Жанета Нейкова
Кметът на Хасково Добри Беливанов отказа да подаде оставка

Кметът на Хасково Добри Беливанов няма да подава оставка. Това заяви самият той, след като миналата седмица опозицията в местния парламент поиска да напусне поста си, а преди това и ГЕРБ оттегли доверието си от него.

Днес Беливанов се завърна на поста си, откъдето побърза да разпише оставките на смятаните за близки до Делян Добрев в района зам.-кметове на Хасково и обяви, че няма да назначи нови хора на тяхно място.

Градоначалникът също няма намерение да напусне заемата длъжност, въпреки призивите от структурата на ГЕРБ.

Вместо неговата оставка обаче, друга стана факт. Делян Добрев обяви, че напуска политиката заради атаките на опозицията.

Очаква се днес да стане ясно окончателното решение дали Добрев ще се оттегли от властта.

По-късно през деня зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и самият Делян Добрев ще се срещнат в Хасково с партийния екип, за да чуят тежката му дума.

Има вариант подадената от Добрев оставка просто да не бъде гласувана, а отхвърлена.

Депутатът от БСП Елена Йончева представи документи в студиото на "България сутрин", с които твърди, че подкрепя обвиненията си, отправени към Добрев.

На този фон нов скандал с роднински назначения назрява в страната.

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев обвини сегашния градоначалник Нина Ставрева, че е назначила свои близки на ключови редици в общината.

Според негови данни братовчедка на Ставрева е председател на Бюджетната комисия в общинския съвет, а брат й разписва протоколите на фирма "Титан", която обслужва Каварна.

Bulgaria ON AIR продължава да следи развитието на скандалите с назначенията.