Борисов: Политиката ни към Русия ще бъде прагматична

На армията ни са ѝ нужни около 10 млрд. лв., за да се оборудва с необходимата военна техника

18.09.2017 | 18:59 Редактор: Иван Берберов
Борисов: Политиката ни към Русия ще бъде прагматична

По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще се работи за падане на санкциите срещу Русия, както и за премахване на напрежението между Европа и Русия. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов. По отношение на изтребителите той обясни, че на първо място, на армията ѝ трябва сухопътна техника.

Най-малко 10 милиарда лева са необходими, за да се оборудва българската армия с необходимата сухопътна военна техника, кораби и изтребители. 

От оценката, която ще даде временната парламентарна комисия, която проучва избора на нов боен самолет, ще стане ясно какви средства са необходими. Политиката на българското правителство спрямо Русия ще бъде прагматична – от полза както за двете държави, така и за целия Европейски съюз, посочи министър-председателят. 

Премиерът постави за цел привличането на руски туристи, изграждането на газова връзка и обща борба с тероризма. В същото време Русия остава основният противник в стратегията на НАТО и затова отбранителната доктрина на България е насочена срещу тази държава, обясни Бойко Борисов.