fallback

От Спешна помощ отрекоха: Отзовахме се на сигнала в Люлин!

Отивайки на мястото, спешните медици установили, че пациент няма

11.09.2017 | 18:59 Автор: Мария Аладжова

От Центъра за спешна помощ отрекоха, че линейка е отказала да се отзове на сигнал в София.

След като в центъра установяват критичните симптоми на пациента, лекари тръгват към посочения адрес. Отивайки на място обаче установяват, че пациент няма. А сигналът вече е запазен в регистрите на центъра.

Според спешните медици никой от близките не се е свързал с тях, за да ги уведоми, че сами ще транспортират болния. По-късно през деня го правят колегите им от кардиологичната болница, в която се оказва 60-годишният мъж.

Установявайки, че пациентът вече е в болница, от Центъра за спешна помощ поемат другите случаи.

"Повикването е постъпило в 8:39 минути, в 8:40 се диктува в линейката. В 9:05 линейката е била там. Само че линейката се оказала за пореден път разкарана и за пореден случай, защото в тези минутки близките са решили да закарат на собствен ход пациента. Нашата диспечерка казва: "Тарнспортирайте, ако имате тази възможност или в 5-та или в ИСУЛ, само че те не се съобразяват и с това и го транспортират в кардиологичната болница. Имахме 9 деца, които винаги са спешни, имахме бременни, имахме много инсулти, 10 инсулта", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска.

 

 

fallback
Още от България
fallback