От Спешна помощ отрекоха: Отзовахме се на сигнала в Люлин!

Отивайки на мястото, спешните медици установили, че пациент няма

11.09.2017 | 18:59 Редактор: Мария Аладжова
От Спешна помощ отрекоха: Отзовахме се на сигнала в Люлин!

От Центъра за спешна помощ отрекоха, че линейка е отказала да се отзове на сигнал в София.

След като в центъра установяват критичните симптоми на пациента, лекари тръгват към посочения адрес. Отивайки на място обаче установяват, че пациент няма. А сигналът вече е запазен в регистрите на центъра.

Според спешните медици никой от близките не се е свързал с тях, за да ги уведоми, че сами ще транспортират болния. По-късно през деня го правят колегите им от кардиологичната болница, в която се оказва 60-годишният мъж.

Установявайки, че пациентът вече е в болница, от Центъра за спешна помощ поемат другите случаи.

"Повикването е постъпило в 8:39 минути, в 8:40 се диктува в линейката. В 9:05 линейката е била там. Само че линейката се оказала за пореден път разкарана и за пореден случай, защото в тези минутки близките са решили да закарат на собствен ход пациента. Нашата диспечерка казва: "Тарнспортирайте, ако имате тази възможност или в 5-та или в ИСУЛ, само че те не се съобразяват и с това и го транспортират в кардиологичната болница. Имахме 9 деца, които винаги са спешни, имахме бременни, имахме много инсулти, 10 инсулта", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Катя Сунгарска.