Набиха дете в забавачница в Стара Загора

Родителите смятат, че дежурната учителка е виновна, но тя отрича

08.09.2017 | 18:25 Редактор: Иван Берберов
Набиха дете в забавачница в Стара Загора

Пореден случай на дете със следи от насилие в детска градина. Майка на 7-годишно момченце от Стара Загора  публикува в социалните мрежи снимки и се оплака, че детето ѝ е било удряно и хапано. Персоналът на градината отрича да са имали нещо общо. 

В четвъртък вечерта Петя Николова отива да вземе децата си от детска градина „Мечо Пух“ в Стара Загора. Едното от тях е с рани на лявата бузи и лявото ухо. Учителката от втората смяна е съобщила на майката, че е заварила в това състояние детето, когато е дошла на работа. Но не знаела кой и защо го е наранил. 

Детето разказва, че учителката от първата смяна го е дръпнала в стаята, където се заключват играчките, и там го е удряла със шамари по тялото. Учителката не застана пред камерата на Bulgaria ON AIR. Пред директорката на детската градина тя излага друга версия за случилото се. Според нея детето е проявило своенравие, а тя се е наложило да го успокои. 

За затварянето в стаята обяснението на преподавателката е – за да поговори насаме с детето с цел да го успокои. Общината също започна проверка. В деня на инцидента въпросната учителка е отговаряла за 14 деца - 4, от които, са със специални потребности. Срещу нея досега не е имало оплаквания или обвинения.