Двойник на Васко Василев предизвика учудване в социалните мрежи

Свирещият в подлеза на Софийския университет Тошко смая мнозина с приликата си с известния цигулар

01.08.2017 | 19:31 Редактор: Мария Аладжова
Двойник на Васко Василев предизвика учудване в социалните мрежи

Снимка на цигулар в подлеза на Софийския университет, досущ приличащ на Васко Василев, породи въпроси у мнозина потребители в социалните мрежи - наистина ли мъжът от снимката е българският виртуоз и защо свири в подлеза?

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Александрина Петрова - автор на любопитния фотос.

Младата жена трябвало да зареди картата си за градски транспорт, когато чува вуците на цигулката, а след това вижда и познато лице – това на Васко Василев.

"Самият музикант се усмихваше докато свиреше, беше му приятно – беше като истински концентриращ музикант свири добре", спомни си тя.

Оказва се, че не известният ни цигулар, а негов двойник радва преминаващите през подлеза. Името му е Тошко, а колегите му улични музиканти разказват, че често го бъркали, понякога го спирали и за автографи.

След като снимката мълниеносно се разпространи във Facebook, много хора предположиха, че Васко Василев прилага популярният експеримент на виртуозния цигулар Джошуа Бел, който се превърна в уличен артист и свири на станция на метрото във Вашингтон. Тогава почти никой от минувачите обаче не разпознава Бел.

Междувременно се оказа, че Васко Василев дори не е в България. Той е в Полша, където има концерти.

Репортаж на Вяра Станева.