След протеста в СМГ: Недоволните родители на среща в Столичния инспекторат

Директорът Антони Стоянов обясни, че е уволнил Петя Тодорова заради уронване на престижа на гимназията

10.07.2017 | 13:41 Редактор: Жанета Нейкова
След протеста в СМГ: Недоволните родители на среща в Столичния инспекторат

Недоволство на ученици и родители заради уволнена учителка. 10 учители остават без подновени договори в столичната Математическа гимназия, а преподавателката в 10-и клас Петя Тодорова ще бъде уволнена дисциплинарно. Недоволните родители започнаха подписка и се срещнаха с представител на Столичния инспекторат - Ваня Кастрева. 

След като сутринта ученици и родители се обявиха в подкрепа на учителката Петя Тодорова като организираха протест в двора на  СМГ, по-късно днес те проведоха среща в Инспектората по образование. 

Директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов обясни за Bulgaria ON AIR, че Тодорова е била дисциплинарно уволнена заради уронване на престижа на гимназията, заради състезанието "Европейско кенгуру". Това е състезание, в което тя е била част от комисията по оценяване. По неговите думи тя е дала предимство на деца от частни училища за сметка на тези от държавните гимназии и така е ощетила ученици от Софийската математическа гимназия. 

Именно затова той е взел окончателното решение нейният договор да бъде прекратен. 

Какъв ще бъде резултатът от срещата на представителите на Инспектората по образование очаквайте повече подробности в следващите емисии "Новини".