Зов за помощ: 9-месечно бебе се нуждае от спешен дихателен апарат

За закупуването на специалната машина са нужни около 7 хил. евро

06.07.2017 | 16:02 Редактор: Иван Берберов
Зов за помощ: 9-месечно бебе се нуждае от спешен дихателен апарат

9-месечно бебе от Сливен се нуждае от спешна помощ, за да живее. Александър е с тежката диагноза спинална мускулна атрофия. 

Лечението му е изключително скъпо, а майката на детето събира средства за специален вентилатор, който да улесни дишането му.

Александър е роден през октомври миналата година. Малко след това получава диагнозата спинална мускулна трофия тип А. 

От болестта са засегнати основно дихателните и двигателните мускули. До тази дигноза родителите достигат след безкрайно обикаляне по болници в България. 

Временно стабилизиран Александър и майка му се прибират в Сливен. В края на миналия месец изпада в тежки пристъпи на дихателна недостатъчност, което го отвежда в реанимацията на сливенската болница. 

Въпреки тежката диагноза лекарите са обнадеждени. А шансовете за сравнително нормален живот за малкия Александър са свързани със специален уред, който по думите на майката струва около 7 хиляди евро. 

Родителите не разполагат със средства, за да купят апарата, защото всичките им спестявания вече са изчерпани в досегашното лечение на детето. 

Затова търсят помощ с дарителска сметка. Банковата сметка е: IBAN: BG88UNCR70001522116375 SWIFТ: UNCRBGSF Титуляр: Ивелина Александрова Атанасова.