Тихият протест в Асеновград се превърна в шумно шествие

Повдигат обвинения на част от деветимата задържани за саморазправа

30.06.2017 | 13:29 Редактор: Тодор Петров
Тихият протест в Асеновград се превърна в шумно шествие

Напрежение при снощния пореден протест срещу ромското насилие в Асеновград. Протестиращи твърдят - били са бити от полицията при опита си да влязат в циганската махала. 

Деветимата обвиняеми, задържани за побоя над ученици, влязоха в съдебната зала малко след 13 часа. Делото трябваше да започне в 11 часа, но бе отложено с два часа, за да може защитата да се запознае със случая, предаде от Асеновград репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Тихият протест на гражданите на Асеновград снощи се превърна в шумно шествие към ромската махала в града, предвождано от младежи, скандиращи расистки лозунги. 

В района на ромската махала беше спокойно, а охраната засилена. Местните хора стояха отстрани и наблюдаваха дали нещо ще се случи. Някои от балконите си, други от заведенията в близост. 

Срещу част от деветимата задържани за саморазправа ще бъдат повдигнати обвинения за нанесени телесни повреди и за отправени закани за убийство.

Асеновград се подготвя за протеста в неделя. Местни хора твърдят, че към него ще се присъединят футболни агитки от София. Всички съмнителни лица обаче, ще бъдат спирани от органите на реда на входа на града, категоричен е шефът на полицията в региона.

Вижте всичко по темата в репортажа на Иван Иванов!