България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Системата на МВР действа по сбъркан модел, посочи Карлос Контрера

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от ВМРО бе категоричен, че има огромен проблем с населението в гетата

30.06.2017 | 08:45 Редактор: Василена Василева
Системата на МВР действа по сбъркан модел, посочи Карлос Контрера

Напрежението в Асеновград ескалира. Това е тенденция и виждаме елементи на системност. Очевидно имаме проблем с населението в този тип гета, с начина, по който институциите работят там. Системата на МВР действа по сбъркан модел. Полицаите не смеят да действат на терен, защото се спускат противоречиви заповеди. Това посочи в студиото на "България сутрин" общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Снощи протестиращите скандираха едни от известните лозунги след размириците в Катуница "Няма да забравим, няма да простим", "Българи, юнаци", "За България". Причина за тяхното недоволство стана конфликтът между българи и роми, при който пострадаха и деца от местния клуб по гребане. До момента по случая са задържани 9 души, на двама от които е повдигнато обвинение.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Николов, който е експерт по ромските въпроси, заяви, че неведнъж е осъждал в медийното пространство действията на агресия. По негово мнение обаче, в България хората от една социална прослойка, и по-конкретно ромите, се поставят под общ знаменател, което не е никак правилно.

"Ситуацията в Асеновград се е породила от изказване на децата от клуба по гребане. Ромите са искали да помогнат, но те са се обърнали остро към тях и това в породило конфликта", посочи още Христо Николов. И подчерта, че българското общество има нужда от обединение.

Очаквайте видео!