"Кариера УНСС 2017" свързва образованието и бизнеса

Близо 10 хил. студенти проучиха възможностите да започнат работа във водещите компании у нас

10.05.2017 | 16:10 Редактор: Иван Берберов

30 български и международни компании запознаха студенти с работата си в инициативата "Кариера УНСС 2017". Връзка между образованието и бизнеса осъществи сайтът Rabota.bg, партньор на инициативата.

Близо 10 хил. студенти проучиха възможностите да започнат работа в някои от водещите компании в България. Ректорът на УНСС Стати Статев даде пример с възпитаниците на университета - до момента 100 от завършилите заемат високи обществени позиции. Трима от тях са министри в сегашното правителство.

"И докато бизнесът се оплаква от това, че му дават калпави студенти и докато други отвръщат, че това не е бизнес, а алъш-вериш и че в България няма бизнес, ние просто си вършим работата", заяви Стати Статев.

За връзката между студентите и бизнеса помага сайтът Rabota.bg.

"Компаниите знаят, че голям партньор като Rabota.bg, част от медийната група Investor Media Group, е на територията на УНСС и това много допринася и се харесва на компаниите, които са тук днес", обясни Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет на УНСС.

Дори завършилите в чужбина студенти предпочитат да се върнат и да работят в България, категорични са организаторите на събитието.

Вижте още!