Дъжд и облачно време след празниците

В страната е обявен жълт и оранжев предупредителен код за обилни валежи

17.04.2017 | 11:58 Редактор: Мария Аладжова
Дъжд и облачно време след празниците

През ще преобладава облачно и дъждовно време. През нощта значителни ще бъдат валежите в западната половина от страната, а през деня - в североизточната. В Родопите ще има и гръмотевични бури и градушки, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Привечер в югозападните райони валежите ще започнат да спират. С умерен северозападен в Източна България и временно силен север-североизточен вятър ще нахлува студен въздух.
 
Температурите ще се понижават и вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, а максималните - между 8 и 13 градуса.
 
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за април.
 
Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. В Родопите ще има и гръмотевични бури. По билата ще духа силен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
 
Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха - 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.