ЦИК пуска списъка с новите народни представители

От депутатското място са се отказали 15 избрани народни представители

02.04.2017 | 14:00 Редактор: Иван Берберов
ЦИК пуска списъка с новите народни представители

Вече е ясен съставът на 44-ия Парламент. Очаква се ЦИК да публикува имената на новите народни представители днес следобед.

До последно техните имена не бяха ясни, поради 12 депутати, които бяха избрани едновременно в два избирателни района, а трябваше да вземат решение от кой от тях искат да бъдат излъчени.

Всички те са подали заявленията си в срок, което слага край на догадките, това става ясно от централната избирателна комисия.

Освен лидерът на ГЕРБ, който бе избран и от София, и от Пловдив, станаха ясни и другите догадки, а именно бившият енергиен министър във втория кабинет на Бойко Борисов, Теменужка Петкова ще бъде народен представител от Търговище. 

Цветан Цветанов, който беше на водеща позиция в Благоевград и във Велико Търново, избра да бъде народен представител от Велико Търново.

Делян Пеевски ще бъде депутат с подкрепата на гласовете на избирателите от Благоевград.

Веселин Марешки, лидерът на "Воля", който можеше да избира между София и Варна, избра да бъде представител от столицата.

Най-възрастният народен представител е журналистът Тома Томов, а най-младият е Теодора Халачева. И двамата са представители на БСП.

От депутатското място са се отказали 15 избрани народни представители.