Проведе се първият у нас "Празник на дупката"

"Ако животът ти дава лимони - направи си лимонада, ако ти дава дупки - направи празник", обясниха организаторите на събитието

02.04.2017 | 10:40 Редактор: Иван Берберов
Проведе се първият у нас

Дупките по пътя може да са и повод за празненство, това доказаха жителите на село Паскалевец община Велико Търново. Там се проведе първият у нас "Празник на дупката".

Местните поканиха на празненството кметовете на Велико Търново, Павликени и Паскалевец вместо да блокират пътища и да протестират.

Празникът започна с много добро настроение. 

"Ако животът ти дава лимони - направи си лимонада, ако ти дава дупки - направи празник за доброто по пътищата на България", така организаторите обясниха раждането на идеята.

Между Паскалевец и Ресен, намиращи се респективно в общините Велико Търново и Павликени, има път, който е в много окаяно състояние, споделят местните жители. Това е най-краткият път, който свързва двете населени места.

Отсечката е част от четвъртокласната пътна мрежа, която се поддържа от община Велико Търново. Дължината ѝ е близо 6 километра.

Местните са категорични, че ако отсечката не бъде ремонтирана, следващият път няма да са толкова приятелски настроени и ще са готови да излязат на протест.