Радев публикува втория си отчет в YouTube

Клипът обхваща свършената работа от него през последния месец

31.03.2017 | 16:50 Редактор: Иван Берберов
Радев публикува втория си отчет в YouTube

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев отчете втория си месец като държавен глава. Той направи това отново с клип, качен в платформата за видеосподеляне YouTube, предаде Dnes.bg. Той е озаглавен "Бюлетин 2: Месец втори, година първа".

Във видеото са включени основни моменти от работата на Радев през изтичащия месец. То започва с част от речта му за националния празник, в което се акцентира на това, че дори и пет века османско иго не изтриват спомена кои сме.

Следват кадри от заседанието на ЕС в Брюксел и изказването му от там, че Евросъюзът, от съюз на принципи и ценности, се перобразува в съюз на сметки и пазарлък.

В бюлетина има кадри от срещата му с румънската прокурорка Лаура Кьовеши и от военното учение "TRIDENT JAGUAR 2017".

В него е включено и интервю на президента в "Панорама". Там той каза, че само безотговорни политици може да коментират, че цялата власт е в президнета. Радев казва и че ако не бъде формирано редовно правителство през март, то служебното ще излъчи българският еврокомисар.

"Намесата на Турция на изборите ни е факт и тя е абсолютно недопустима", казва още президентът. Клипът продължава с друг цитат: "Никой няма право на монопол върху истината – нито Запада, нито Русия".

Финалът е отново по адрес на Турция: "България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона".