ДПС се надява ГЕРБ да си е взела поука от недовършените си мандати

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви, че бъдещи формули за правителството е рано да се коментират

26.03.2017 | 23:36 Редактор: Жанета Нейкова
ДПС се надява ГЕРБ да си е взела поука от недовършените си мандати

ДПС изразиха надежда, че ГЕРБ са си взели поука от предишните си недовършени мандата.

И лидерът на движението Мустафа Карадайъ отказа да прави задълбочени анализи на изборните резултати с аргумента, че данните все още не са окончателни.

"Бъдещите формули е рано да се коментират", каза той.

Карадайъ припомни, че ГЕРБ се очертават като първа сила и вероятно те ще получат първи мандата за съставяне на ново правителство.

"Надяваме се, ГЕРБ  да са си взели поука от двата им недовършени мандата, защото за последните няколко години три кабинета подадоха оставка", каза той.

Лидерът на ДПС обяви, че партията му потвърждава позицията си, че на страната ни й е нужна стабилност.

"Ние сме задали формулата за стабилността в България – ценностно мнозинство на база сходства на програмите", каза Карадайъ.

Той отправи критики към "Обединени патриоти": "Видяхме действията им на границата. Точно поради тези техни действия Съветът на Европа ги нарича фашисти".

Той разкритикува и ДОСТ и обяви, че партията вече не е само тема на ДПС.

"Последната една година държавните институции си играеха на криеница, а в някаква форма властта дори им помагаше", каза още Карадайъ.

Лидерът на ДПС поздрави ГЕРБ и БСП за добрите резултати, а също и структурите на ДПС за това, че са изнесли тежката изборна битка.

"Бихме искали да поздравим и всички онези български граждани, които искаха да участват, но не успяха за съжаление. Бихме искали да благодарим на избирателите и на всички  граждани, които гласуваха за ДПС. Искаме да ги уверим, че техният глас не е напразен", каза още лидерът на движението.