Патриотите изпълниха заканата си и затвориха границата с Турция

В Кърджали кандидат-депутат посрещна 6 автобуса от южната ни съседка в рамките на само 30 минути

21.03.2017 | 13:52 Редактор: Жанета Нейкова
Патриотите изпълниха заканата си и затвориха границата с Турция

Снимка: Ива Григорова, Bulgaria ON AIR 

Пет дни преди изборите политици и патриоти изпълниха заканата си и затвориха границата с Турция, за да спрат автобусите с изселници. 

За блокадата, репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова разказа директно от ГКПП "Капитан Андреево". 

От 10.00 сутринта и малко след 13.00 блокадата бе плътна, докато лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не я пропука, като нареди на протестиращите да пуснат да премине кола с болно дете. 

Симпатизантите на Обединените патриоти се събраха на граничния пункт точно в 10.00 часа и блокираха границата, с цел да спрат автобусите с "изборни туристи" от Турция. Към момента нито един такъв не е преминал. 

Патриотите се зарекоха, че ще останат на "Капитан Андреево" колкото е необходимо и няма да допуснат "турският президент Реджеп Ердоган да се меси във вътрешните работи на България". 

 

До този момент блокадата преминава спокойно, полицейското присъствие е засилено и няма сблъсъци с властите. 

На граничния пункт звучат патриотични възрожденски песни, веят се знамена на политически формации, участващи в коалиция "Обединени патриоти". 

Частична блокада има и на другите два гранични пункта с Турция - "Малко Търново" и "Лесово".

На ГКПП "Малко Търново" се събраха около 100 души, облечени в народни носии. Някои от тях и с кукерски маски.

Междувременно в Кърджали в рамките само на 30 минути пристигнаха 6 автобуса от Турция, които бяха посрещнати от кандидат-депутат, който се скри от камерата на Bulgaria ON AIR. 

По данни на превозвачите в рамките на десет дни - от 10 до 19 март около 100 автобуса са влезли от Турция в страната ни. По-голяма вълна се очаква в дните до 26 март.

От партия ДОСТ разпространиха списък от кои турски градове тръгват автобусите, които ще превозват избиратели безплатно. Политическата формация на Лютви Местан определиха случващото се по границата "фашизъм".