Ахмед Доган наруши мълчанието си

Публикува първото си обръщение от много време насам

17.03.2017 | 14:00 Редактор: Мария Аладжова
Ахмед Доган наруши мълчанието си

Десет дни преди изборите и при обтегнати отношения с Турция, почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува политическо послание.

В него той отправя предупреждение заради нарастващия национализъм и разделение, както и вероятните опасности за България, идващи от промените в съседна Труция.

Доган започва обръщението си с "дълбок поклон" пред Апостола Васил Левски. И обяснява, че целта на "Обединяващия патриотизъм" у нас не трябва да бъде различните да бъдат поставени в "нароченото гърне" , а в изграждане на способността заедно да избираме кое е добро за страната.

Основателят на Движението за права и свободи пише още, че заплахите за България идват от мисленето на други държави, че притежават права върху нас с убеждението, че сме тяхна "бивша територия".

Българската държавност започва от хан Аспарух, пише Доган и заявява, че едни такива претенции засягат неговото национално самосъзнание.

Философът на ДПС завършва писмото си с прогноза за бъдещ конфликт между Балканите и Европа заради предстоящия референдум в Турция, който по думите му цели да превърне Кемалистка Република Турция в Султанат.