Евакуация в "Александровска" болница заради открити боеприпаси

Версиите на МВР и охраната на лечебното заведение се разминават

09.03.2017 | 13:22 Редактор: Тодор Петров
Евакуация в

Около 30 пациенти и лекари на "Александровска" болница бяха евакуирани за два часа и останаха под полицейска блокада. Причината - две гранати и няколко димки бяха открити в таванското помещение на катедрата по алергология. 

На място бяха изпратени екипи на отряда за борба с тероризма и на ДОТИ. Версията на МВР е, че боеприпасите са били в стая на "Гражданска защита" и са били предвидени за учение, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Служителите по сигурността в болница обаче са на друго мнение. Началникът на охраната на "Александровска" болница Боян Чукурланов застана пред камерата ни, за да даде повече подробности по случая.

"Към 9 часа служители са чули гласове и трополене в подпокривното пространство. Организирахме се и установхме, че е проникнато с взлом. Насилена е още една врата, която води до таванското помещение. Шумът е чут по време на рапорт в клиниката. Бяха открити боеприпаси, които дадоха основание за задействане на плана при бомбена заплаха", разказа шефът на охраната.

Той уточни, че болниците по презумпция са една от групите "меки цели", но в настоящия момент "Александровска" болница не е под терористична заплаха.

Вижте още във видеото: