"Топлофикация - София" обезщетява за дните на студено

Вижте какъв ще е механизмът

16.02.2017 | 13:49 Редактор: Мария Аладжова

Над 100 хиляди абонати на "Топлофикация - София" ще бъдат обезщетени от дружеството заради аварията, която остави някои домакинства без парно и топла вода за повече от 48 часа. Това обсъдиха общинските съветници на среща с дружеството. 

Така на всички, които са останали без услугата за не по-малко от 48 часа, ще им бъде приспадната сумата, която биха изконсумирали за дадения период. 

Фактурата на всеки абонат ще се изчислява индивидуално и ще съдържа точна информация за количеството неполучено топлоподаване и приспаднатата сума. 

За клиентите на "Топлофикация", останали без парно за повече от 48 часа, освен обезщетение, ще има и неустойки за всеки следващ ден на студено.

От дружеството са изчислили, че общият брой на дните на аварията е 8, а 78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа.

Паралелно със срещата на общинарите се проведе и заседанието на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Председателят на комисията Иван Иванов изрази притеснение относно искането на "Булгаргаз" за 32% увеличение на цената на синьото гориво.