В източните софийски квартали отчитат извънредно топломерите

От "Топлофикация София" не искала повишаване на сметките за топло

13.02.2017 | 22:48 Редактор: Ирина Георгиева
В източните софийски квартали отчитат извънредно топломерите

"Топлофикация София" е започнала извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради в топлорайон "София Изток", които бяха засегнати от аварията миналата седмица.

Служителите на компанията ще посетят всяка сграда и в присъствието на упълномощеното лице, домоуправителя или на представител от етажната собственост ще извършат междинен отчет на топломера, съобщиха от Дружеството.

Отчетниците, които извършват тази процедура ежемесечно, ще снемат данните от топломера с преносим терминал.Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитането и прехвърлянето на показанията в базата данни на дружеството.

Във всяка абонатна станция има специален картон, в които се отразяват посещенията на техниците от "Топлофикация София", отчетите и където представителят на етажната собственост, присъствал на отчитането, се подписва, уточняват още от там.

В тази връзка дружеството се обръща към упълномощените лица, домоуправителите или представители на етажната собственост в рамките на следващите няколко дни да присъстват по време на извънредния отчет в тяхната сграда.

Във връзка с появилите се напоследък твърдения за поискано от "Топлофикация София" ЕАД увеличение на цената на топлинната енергия, от дружеството уточняват, че не са подавали заявление за промяна в КЕВР. Съгласно нормативната уредба при увеличение цената на природния газ, само КЕВР има право да измени цената на топлинната енергия.

Четете още новини в Dnes.bg