След изненадваща проверка на столичната жп гара - течове и мръсотия

Какви други проблеми бяха открити?

13.02.2017 | 18:24 Редактор: Ирина Георгиева
След изненадваща проверка на столичната жп гара - течове и мръсотия

Течове и мръсотия - това констатира изненадваща проверка на столичната железопътна гара.

Какви други проблеми бяха открити и какви мерки взима Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ), за да се справи с тях?

По-малко от година след като приключи мащабният ремонт на централната железопътна гара в столицата, вече се появяват проблеми. Течове, мръсотия и пропуски в противопожарната система откриват служебният министър на транспорта и директорът на НКЖИ при изненадваща проверка. 

"Разпоредил съм от днес да започне да работи Комисия. В рамките на една седмица трябва да има доклад с мерките, които трябва да предприеме Изпълнителят", коментира директорът на НКЖИ Красимир Папукчийски. 

Първата тръба избива в началото на януари. Проблемите с влагата продължават и до днес. Основните нередности са констатирани в пешеходния подлез, който свързва отделните коловози. По почти всички стени обаче личат петна от конденз. На места покривът капе. 

Проблеми има и в други части на жп гарата. Това помещение е подготвяно за обслужване на колетни пратки. Впоследствие било обособено за съблекалня за служителите. Заради състоянието му обаче сега не се използва. След проверката мерки са взети - основно по чистотата. 

Почистващите машини на централна гара вече минават през два часа. В пешеходния подлез също се чисти усилено. Представители на фирмата изпълнител на ремонта на жп гарата също бяха на място, за да се опитат да намерят причините за течовете. 

Какви нередности ще констатират проверките и дали ще има санкционирани предстои да видим.