Без парно и топла вода в "Гео Милев" и "Слатина"

Възстановено е топлоподаването в "Младост" и "Дървеница", работи се в "Лозенец" и "Дианабад"

06.02.2017 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
Без парно и топла вода в

"Гео Милев" и "Слатина" са последните квартали, в които ще бъде възстановено топлоподаването след вчерашната тежка авария в София. Това обяви пред репортер на Bulgaria ON AIR директорът на Дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация София" инж. Боян Паунов.

Заради пробив на магистрален топлопровод хиляди домакинства останаха без парно и топла вода в няколко столична квартала. По-рано в "България сутрин" от "Топлофикация София" увериха, че топлоподаването ще бъде възстановено до края на работния ден.

"Създадохме нужната организация да се възстанови топлоподаването. То е възстановено в "Младост", "Дървеница", а в момента се възстановява в "Лозенец" и "Дианабад". Няма топлоподаване в "Гео Милев", "Слатина" и около "Ситняково", обясни представителят на Топлофикация.

Инж. Паунов подчерта, че е нужно технологично време, за да почувстват клиентите комфорта на топлоснабдяването. Според него това са нормални неща и възникват непредвидени аварии. Той добави, че повредата е много сериозна и се работи денонощно, за да бъде отстранена.