Гръцките фермери не блокираха границата при "Промахон-Кулата"

Движението през пункта се осъществява нормално

27.01.2017 | 17:00 Редактор: Мария Аладжова
Гръцките фермери не блокираха границата при

Заканите на гръцките фермери за затваряне на границата при Промахон - Кулата засега не се изпълниха. Полицията е осуетила опитите на протестиращи земеделци от близките села да се придвижат с тракторите до граничния пункт, съобщава БНР.

Движението през най-натоварената българо-гръцка граница е нормално и в двете посоки, въпреки че специалните полицейски части в южната ни съседка и днес затвориха главния път Е-79 край Серес, недопускайки струпаните земеделски машини да тръгнат към Солун или Промахон.

Представителите на българските медии отново бяха изгонени от горещата точка, като фермерите заявиха в прав текст, че те не са добре дошли на тяхна територия.

Земеделски производители от най-близките до границата гръцки села все пак направиха опит да стигнат с тракторите до граничния пункт, но бяха заплашени от полицията с големи глоби. По непотвърдена официално информация лидерите на протеста в област Серес са отправили искане до полицията да им разреши да разположат машините встрани от международния път в района на Промахон и изчакват отговора на силовото ведомство.

Българските превозвачи потвърдиха готовността си за пълна контраблокада, ако се повтори миналогодишният сценарий.